top of page

CATIO MAGAZÍN

TOP 5 Kočičího čtení na léto

Léto je v plném proudu a každý kdo může, balí deku a míří k vodě. Až Vás koupání přestane bavit a nastane čas dopřát svému tělu trochu bronzu na dece, hodí se Vám mít v kabelce nebo batohu nějaké dobré počtení. A to bychom nebyli my, abychom Vám nedoporučili něco tématicky kočičího!

Dalajlámova kočka (David Michie)

Pokud je na Vás letní horko příliš, pojďte se přenést do vysokých Himalájí, přímo do Tibetu. V úzkých uličkách města Jokhangu se prohání kočka v šedém kožíšku a pomalu vypráví svůj příběh. Pokud Vám není východní filozofie proti srsti, jistě oceníte, že se dozvíte i něco málo o fungováních tamních klášterů a mnišské hierarchii. Vždyť hlavní hrdina je kočkou samotného Dalajlámy! Proč? Pohodové čtení, které se Vám bude hodit k míchanému drinku i ledové kávě.

Chovejte se jako kočka (Stéphane Garnier)

Hodláte využít lenivé letní chvíle na zdokonalení sebe sama? Tak to Vás šlechtí. Pojďte to udělat v paralele s kočičími životy. Francouzský autor si bere na paškál kočičí vlastnosti, zvyklosti i životní styl a nabízí, jak prvky začlenit do svého života a kousek po kousku ho změnit k lepšímu. Proč? Výhodou je, že kniha je letošňátko – rok vydání se píše 2018, takže nebude problém ji sehnat, její pestrý modrý přebal najdete snad v každém knihkupectví.

Jak poznat, že Vaše kočka touží po Vaší krvi (Matthew Inman)

Milovníci hororů si nějakou tu krev neodpustí ani v létě. Na přebalu ji slibuje útlá brožovaná knížka, ale když se ponoříte do stránek, zjistíte, že místo hrůzy Vás navštíví spíše smích. Autor s ironickým nádechem zobrazuje každodenní „útrapy“ každého, kdo nějaké to kočičí veličenstvo vpustil do svého života. Proč? Pokud teplota stoupne tak vysoko, že i číst dlouhé texty bude náročné, sáhněte po této knížce, odlehčená forma ilustrací a komiksů Vás jistě osvěží.

Černý kocour (Allan Edgar Poe)

Na literární klasiku nedáme dopustit. Pokud chcete v tetelivém horku letního vzduchu zažít husí kůži, s mistrem černého románu – Allanem Edgarem Poem – jistě nesáhnete vedle. Kromě děsivého příběhu s kocourem narazíte ve stránkách knihy na dopis, kyvadlo, pohřeb i rakev, taková Poeovská klasika. Proč? I když z předminulého století, autor má pořád co nabídnout. A navíc, nikdy nevíte, kdy se Vám bude hodit, že jste přelouskali klasika.

Francis (Akif Pirinçci)

Patříte k fanouškům detektivních historek, zapeklitý příběhů a zdánlivě nepřehledných, spletitých důkazů a vodítek? Výborně. V knize s jednoduchým názvem spojuje autor napjatou atmosféru s prvkem roztomilých oušek a chlupatého kožichu – za hlavního hrdinu vybral kocoura. Proč? Detektivní příběh Vás vtáhne do děje, že zapomenete na čas. A nevnímat ubíhající minuty, to je přece ten nejlepší odpočinek, no ne?

Jestli už máte svůj letní četbový arsenál plný, nebo Vás kočičí hrdinové nelákají, nevadí. Celé Catio Vám přeje příjemné a pohodové léto.

Comments


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page