top of page

CATIO MAGAZÍN

Pět kroků ke skvělému Silvestru i pro Vašeho mazlíčka

Už jen pár listů z trhacího kalendáře a máme tu konec roku. Pro někoho to znamená nachystat chlebíčky, vychladit šumivé víno a užívat si, pro některé je tento den však spíše starostí, než zábavou. Co že je to za lidi, co se 31. neradují?

Ano, tušíte správně, bavíme se o majitelích zvířátek, které špatně snáší hlučné oslavy provázané ohňostrojem, či o majitele-nováčky, kteří si lámou hlavu, jak si tento den užít i s chlupáčem. Pokud mazlíčka máte, nebo se chcete jen trochu inspirovat, čtěte. Našli jsme pro Vás osvědčené rady a tipy, jak si silvestrovský den užijete Vy i Vaši mazlíčky v klidu a bezpečí.

Na přípitek zapomeňte

Tedy, vy si klidně přiťukněte, ale pro Vašeho mazlíčka by měl být alkohol tabu. I kdyby se jednalo třeba jen o nevinný doušek šampaňského, může s trávícím systémem Vašeho zvířete pěkně zamávat. Přidržte se tedy klasické misky s vodou. Tak stejně nepatří pod jeho čumák lidské pochutiny jako brambůrky, olivy, nebo třeba jednohubky. Chcete-li mazlíčkovi slavnostní menu ozvláštnit, potěšte ho oblíbenou stravou či pamlskem.

Mrazivého vzduchu do sytosti dopoledne

Chystáte-li se s mazlíčkem na procházku, zvolte raději dopolední hodiny. Zatímco všichni ostatní horlivě zdobí chlebíčky a leští skleničky, Vy budete mít klidnou procházku bez nežádoucích vtipálků s prskavkami v ruce. Nebojte se vyčlenit na procházku delší čas, než obvykle a věnujte se s mazlíčkem aktivnější hře. Příjemně se unaví a večer už bude myslet víc na spánek, než na podivně slavící lidi.

Slavnostní výzdoba? Raději ne.

Máte ve zvyku dodat svému obydlí ten pravý šmrnc ozdobami na každém kroku? Možná letos zvažte, jestli jsou opravdu potřeba a jestli si nevystačíte se slavnostní atmosférou. U starších, silvestrem otrkaných zvířat by dekorace snad vadit neměly, ale co mazlíčci-nováčci? Prskavky, petardy a tácy s jídlem pro ně budou neodolatelným lákadlem a také možná nepříjemnou zkušeností. A představte si své kotě, štěně, či jiného mazlíka, jak se potýká se zapálenou prskavkou. No, radši nedomýšlet.

Petarda není kámoš!

Je-li mazlíček ve Vaší péči onu slavnou noc, vzdejte se pro jednou titulu krále ohňostrojů. Pyrotechniku nechte jiným a z vlastní zahrady udělejte zónu klidu. Zvířátka mají mnohem jemnější sluch než my lidé a všudy přítomné výbuchy si nedokážou vysvětlit. Takový rámus je pro ně tedy dosti znepokojivou záležitostí. Čím dále od nich bude, tím lépe. Pokud se sousedy pěstujete dobré vztahy, nebojte se je požádat, jestli do zóny klidu nepřidají i své zahrady. Vysvětlíte-li jim své důvody a pokud jsou to také nadšenci pro zvířátka, jistě Vám rádi vyhoví.

Klidné útočiště je základ

Neholduje Váš mazlíček ohňostrojům a hlasitým oslavám? Nevadí. Předem si promyslete, kde tuto hlučnou noc může strávit v ucházejícím klidu. Zamyslete se, pokoj v jádru domu, s okny otočenými mimo hlavní scénu oslav? Výborně. Pokud nedisponuje Vaše bydlení takovým příhodným pokojíčkem, zamyslete se znovu. Co takhle chata vzdálená od civilizace, dům prarodičů na zapadlé vesničce? Dobrá volba. Ať už tam Váš mazlíček stráví noc s novými hlídači nebo se vypravíte s ním, jistě to bude příjemný výlet a klidná noc.

Pět klíčových rad je na světě a my se ptáme. Líbily se Vám? V komentářích na facebooku nám prozraďte, jak jste s mazlíčkem slavili loňský Silvestr. Jsme zvědaví!

Zároveň Vám také přejeme klidný zbytek roku 2017 a šťastný vstup a prožití toho dalšího!

S láskou Catio <3

Commentaires


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page