top of page

CATIO MAGAZÍN

6 věcí, díky kterým se bude kočka cítit jako doma

Aktualizováno: 12. 12. 2020


A takhle vypadá šťastná kočka!

Šťastná kočka znamená šťastnou domácnost. I maličkosti znamenají pro kočky hodně a ne každý páníček na ně myslí. Co pro šťastnou kočku udělat? A jak zařídit, aby byl chlupáč spokojený?

Láska prochází žaludkem, dobré granule a masové kapsičky ale nestačí. I kočky se v bytě nebo domě cítí lépe, splníte-li jim přání, která nedokáží vyslovit.

Bidýlka

V přírodě si kočky většinou sedají do stromů. Díky tomu jsou chráněny před predátory a dává jim to jistou výhodu během lovení kořisti. Jak můžete vy přenést trochu té přírodní atmosféry i do bytu? Nějaké možnosti, které by kočička možná využila, už asi v interiéru máte. Okenní parapety, vysoké knihovničky, poličky nebo třeba sedačka. A pokud už je obyčejný nábytek pro vaše kočičí veličenstvo málo, koukněte se po škrabadlech a kočičích stromech.

Přístup ven

Mimo domov číhá na kočky nemálo nebezpečí. Auta, nemocné myšky a nesnášenliví sousedé. To ale neznamená, že by chlupáči neměli překračovat práh. Kromě toho, že byste měli kočičku, která nemá přístup na zahradu nebo dvorek, občas vyvenčit na vodítku, jí zajistěte i interakci s okolím – přes okno nebo dveře na verandu.

Interaktivní schovky

Kočky se v přírodě poměrně běžně schovávají v listí nebo v opuštěných norách. Existuje několik možností, jak kočkám zajistit výhled, aniž by samy byly viděny. Tunely, domečky na škrabadlech nebo boudičky by v “chlupaté” domácnosti chybět neměli. Jako taková low-cost verze ale poslouží i košík nebo deka přehozená přes židli.

Škrábací plochy

Broušení drápků je pro kočky opravdovou nutností. Proto je důležité poskytnout jim alternativu k nábytku, závěsům a čalouněným křeslům. Ideálním je samozřejmě škrabadlo, to můžete koupit, ale i si je vyrobit!

Dostatek mňamek

Nejenom dobré jídlo, ale i dobré místo. Protože kočka používá vousky k navigaci, komunikaci a orientaci, jejich ohýbání o okraje misky je velmi nepříjemné. Vyměňte misku za talířek. O nemoci vousků jsme už také psali, každý kočičí milovník by o ní měl něco vědět!

Během jídla mohou být kočky někdy nervózní, bojí se, aby jim potravu někdo neukradl. A takovým malým predátorem může být jiní kočka, pes nebo i dítě. Miska bez okrajů nebo talířek proto postavte namísto do rohu více do prostoru, aby měl malý predátor kontrolu.

A jak děláte vaši kočku šťastnou vy?

Comments


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page