top of page

CATIO MAGAZÍN

5 důvodů, proč byste měli mluvit se svou kočkou

Aktualizováno: 9. 5. 2022



Když naši nekočičí přátelé zjistí, že se bavíme se svou kočičkou, často si myslí, že jsme šílení. Zpravidla oponují tím, že nám chlupáč zkrátka nerozumí. Na jednu stranu je pravda, že naše kočička naše slova nechápe. Z tónu hlasu a mimiky v obličeji ale dokáže získat potřebné informace. Proč je tedy společná komunikace důležitá se dozvíte v následujících řádcích.

 

1) Posiluje společné pouto

Když se svou kočičkou mluvíte láskyplně, pozná to. Je to skvělý způsob, jak jí ukázat, že jí opravdu milujete. A ona vám to určitě velmi ráda oplatí.

2) Cítí se pochopená

Po nějaké době začnete i vy rozumět jejímu mňoukání. Když na něj budete reagovat, poskytnete jí pocit bezpečí a porozumění. Schválně si všimněte, že mluví jinak, když žádá o jídlo a jinak, když se chce pomazlit.

3) Naučí se vás poslouchat

Pokud vaše kočička dělá něco, co se vám zkrátka nelíbí, řekněte jí to. Je normální, že ne každý majitel toleruje chození po kuchyňské lince nebo spaní na stole. Mluvení je tedy skvělým způsobem, jak svého chlupáče naučit, co může a co naopak ne. A pokud nerozumí vašim slovům, určitě pochopí tón vaší řeči.


4) Všímejte si změn v jejím hlase

Varovné signály přicházející nemoci můžou být velmi nenápadné. Někdy, když kočičky onemocní, změní se jejich hlas. Ti, kteří vašeho tygříka neznají, si této změny nemusí ani všimnout. Trénovanému uchu ale sebemenší změna určitě neunikne.

5) Komunikace eliminuje pocit samoty

Není žádným tajemstvím, že pokud s někým mluvíte, zbavujete se pocitu samoty. To funguje i ve zvířecí říši. A opět - nejsou ani tak důležitá slova, ale spíše tón, držení a řeč těla.

Comments


Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page